Haardhout bestellen? Het verschil tussen de diverse soorten haardhout uitgelegd

Wilt u haardhout bestellen, maar weet u niet precies welke u nodig heeft? Wij leggen u graag het verschil uit tussen de diverse soorten haardhout. Er zijn namelijk verschillende soorten haardhout te koop, waaronder berken haardhout en beuken haardhout. Echter de drie meest verkochte houtsoorten zijn essen, eiken en elzen.Haardhout

Essen haardhout

Essenhout is een harde houtsoort en daarmee zeer geschikt om mee te stoken. Doordat het hout zo hard is spat het niet waardoor je het hout zowel in een dichte- als in een open houtkachel of haard kunt gebruiken. Het hout brand traag en geeft daarmee een goede warmte af. Haardhout essen is vooral geschikt voor middelgrote haarden en kachels.

Haardhout eiken

Bent u op zoek naar een haardhout met een heerlijke geur? Dan moet u het eiken haardhout hebben. Deze houtsoort is namelijk populair om zijn overheerlijke geur. Eikenhout is een harde houtsoort en brandt langzaam. Dit houtsoort is geschikt voor grote haarden en kachels.

Elzen haardhout

Elzenhout is geschikt voor de kleinere haarden en kachels. Dit houtsoort is zacht en heeft een makkelijke ontbranding. Elzenhout heeft een zeer mooi vlammenspel en geeft in een korte tijd veel warmte af.

Openhaardhout bestellen

Wanneer u openhaardhout wilt bestellen bent u bij Teswood.nl aan het juiste adres. Of het nu gaat om een zakelijke- of particuliere afname, wij leveren graag het juiste soort haardhout bij u af. Al ons haardhout is voorzien van het FSC keurmerk. Het hout met dit keurmerk is volgens strenge regels geproduceerd. Bescherming van de natuur en het welzijn van arbeiders en lokale bevolking is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Daarnaast is het vochtigheidspercentage van ons hout maximaal 20%. U zult dan ook geen schimmel of ongedierte aantreffen in of tussen het hout. Interesse in haardhout van Teswood? Vraag eenvoudig een offerte aan via onze website en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.