Haardhout kopen

Haardhout kopen?

Er zijn verschillende soorten haardhout waar u uit kunt kiezen. Ook in de voorjaar/zomer periode wordt er nog veel haardhout gekocht. Het wordt vaak gebruikt om buiten een kacheltje te laten branden. Zo kun je net wat langer buiten zitten ’s avonds.

Welke houtsoorten zijn er?

Er zijn verschillende houtsoorten zoals essen, elzen en eiken. Elke houtsoort heeft haar eigen kenmerken.

Voordelen

Ons haardhout is voorzien van het FSC keurmerk. Het hout kan oven gedroogd worden aangeboden waardoor er weinig aanslag op uw kachelruit komt bij verbranding. Dit in tegenstelling tot wanneer u zelf haardhout kapt. Vaak moet het dan nog heel lang drogen en komt er snel ongedierte of schimmel tussen of in het haardhout. Het vochtigheidspercentage van ons oven gedroogd haardhout is maximaal 20% waardoor u niet tegen deze problemen aanloopt.

Welk type hout heeft u nodig?

Essenhout is een houtsoort dat vaak gebruikt wordt voor de grotere haard/kachel. Dit hout is het meest geschikte hout om te stoken. Essenhout is een harde houtsoort en brandt daarom traag en geeft een goede warmte. Eikenhout is een andere houtsoort dat voor de grotere haard/kachel wordt gebruikt. Het is een populaire houtsoort door de heerlijke geur. Als laatste is er elzenhout voor de kleine haard of kachel. Dit houtsoort is geschikt voor accumulerende kachels of haarden. Ook elzenhout geeft een heerlijke geur en heeft een makkelijke ontbranding.

Creatief met haardhout

Heeft u nog een voorraadje haardhout liggen? En bent u niet zo’n buitenstoker? Dan kunt u uw haardhout ook gebruiken voor andere creatieve dingen! Maak bijvoorbeeld een robuuste bloembak van uw haardhout. Functioneel en het staat heel leuk in uw tuin!