Een pelletkachel als duurzaam alternatief

Duurzame en milieuvriendelijke brandstoffen zijn booming! Voor de particuliere warmtevoorziening wordt daarom steeds vaker voor een pelletkachel gekozen als uitkomst voor een milieuvriendelijke verwarming. Ecologische brandstoffen zijn niet alleen een duurzamer alternatief, want het is ook een betere keuze voor uw eigen gezondheid: het inademen van de fijnstof die houtkachels uitstoten is schadelijk. De concentratie fijnstof die pelletkachels uitstoten is aanzienlijk lager en is biologisch afbreekbaar.

Voordelen pelletkachel

Stoken met een pelletkachel heeft nog meer voordelen ten opzichte van de traditionele houtkachel of open haard:

– Het geeft een schonere verbranding en is duurzaam. De milieubelasting is gering, want pellets worden gemaakt van zaagsel en afval van schoon resthout uit de houtindustrie.

– Het biedt een hoger rendement. Fabrikanten claimen een rendement van maar liefst 80 tot 97 procent!

– Hoog gebruikersgemak. De pelletkachel heeft een automatische ontsteking, is programmeerbaar en heeft een modulerende werking.

– Goedkoper alternatief. Afhankelijk van de hoeveelheid die u inkoopt is stoken met pellets zo’n 40% goedkoper dan aardgas. Dit verschil loopt in de toekomst alleen nog maar verder op.

Pellets

Pelletkachels branden op zogenoemde pellets (Engelse term voor ‘brokjes’ ). Deze kleine cilindervormige korreltjes bestaan voor 100% uit hout afkomstig van zaagsel en houtafvalsnippers. Onder hoge druk worden deze resten tot korrels samengeperst en door het hars van het hout worden de korrels aan elkaar gebonden. Omdat er gebruik wordt gemaakt van restafval zijn de korrels CO2 neutraal, maar ook goedkoper dan andere verbrandingsstoffen. Zo levert een kubieke meter pellets evenveel energie als 320 liter stookolie!

Het is belangrijk dat de pellets van goede kwaliteit zijn. Want een goede kwaliteit zorgt niet alleen voor een betere verbranding en warmteopbrengst, maar ook voor minder as en aanslagvorming. Om deze reden bieden wij u pellets met het DIN Plus certificaat. Deze certificering bevat de strengste normen, zodat u verzekerd bent van een milieuvriendelijke warmtebron!