Pellets kopen: waar moet ik op letten?

Als je eenmaal een pelletkachel hebt aangeschaft is het raadzaam om je goed te verdiepen in de wereld van pellets. Het aanbod is namelijk groot en de kwaliteit van de pellets is belangrijk. Maar waar moet je op letten als je pellets koopt?

Wat zijn pellets?

Pellets zijn cilindervormige houtkorrels die bestaan uit samengeperste stukjes schoon hout. Het woord ‘pellet’ is afkomstig van het woord ‘pelleteren’ – een manier van persen. Er zijn geen kunstmatige toevoegingen nodig om hout te verwerken tot pellets. Pellets bestaan maar uit 1 soort grondstof: 100% hout. Pellets zijn CO2-neutraal omdat bij de verbranding van pellets evenveel CO2 vrijkomt als de boom gedurende zijn groei heeft opgenomen uit het milieu. Per saldo komt er dus geen extra CO2 in de atmosfeer.

Pellets kopen: de kwaliteit en eigenschappen van pellets zijn leidend

De kwaliteit van houtpellets is erg belangrijk voor de geproduceerde warmte en de levensduur van je pelletkachel. Hierin zijn bepaalde eigenschappen leidend, bijvoorbeeld het gewicht; hoe harder de korrel is geperst, hoe beter. Daarnaast bepaalt ook het soort hout hoeveel warmte er bij een volledige verbranding vrijkomt (calorische waarde).

Als je van plan bent pellets te kopen, dan ben je bij Teswood aan het juiste adres; onze pellets zijn voorzien van een DIN Plus certificaat. De strenge DIN Plus norm garandeert je het hoogst mogelijke kwaliteitskenmerk. Daarnaast worden onze pellets verkocht in verpakkingen van 15 kg en zijn ze opgeslagen in plastic zakken om ze te beschermen tegen vochtigheid. Wanneer je een zak pelletkorrels opent is het van belang deze op een droge plaats te bewaren.

Neem geen genoegen met pellets van een mindere kwaliteit en vraag een offerte op!