Houtbriketten: 4 voordelen

Wat zijn de voordelen van houtbriketten ten opzichte van brandhout?

Houtbriketten worden steeds vaker gebruikt ter vervanging van gewoon brandhout. Ze zijn vaak goedkoper en van gelijkwaardige kwaliteit. Bij Teswood kunt u terecht voor Pini-kay briketten en voor RUF-briketten. Wat de voordelen zijn ten opzichte van gewoon brandhout zetten we voor u op een rij in dit nieuwsartikel.

1. Houtbriketten zijn over het algemeen vrij van toevoegingen. Dit betekent dat, wanneer u briketten gebruikt, u geen giftige stoffen in huis krijgt. Doordat houtbriketten geperst worden zijn ze altijd droog en direct klaar voor gebruikt. Dit geldt voor zowel Pini-kay briketten als voor RUF-briketten.

2. Houtbriketten worden met een zeer hoge druk geperst waardoor ze een veel hogere dichtheid hebben dan normaal brandhout. Dit is 1 van de redenen waarom ze ook veel langer branden en nagloeien dan gewoon brandhout.

3. Het vochtpercentage van briketten is minder dan 5%. Dit is erg laag. Het vochtpercentage van gewoon vers brandhout ligt namelijk tussen de 40 en 50%.

4. Ook het aspercentage van houtbriketten is lager dan het aspercentage van brandhout. Het aspercentage van briketten ligt op minder dan 2%. Dit betekent dat u erg weinig afval overhoudt van houtbriketten.

Deze vier voordelen zijn de belangrijkste als we houtbriketten vergelijken met brandhout. Nu hebben we al eerder vermeld dat Teswood twee verschillende soorten briketten aanbiedt. Is er nog verschil tussen deze twee? Wanneer kiest u voor de ene soort en wanneer voor de ander?

RUF-briketten

  • Per 10 stuks verpakt
  • 100% eikenhout
  • Gebruikt in plaats van of in combinatie met brandhout
  • Geschikt voor houtkachel

Pini-kay briketten

  • Per 12 stuks verpakt
  • 100% eikenhout
  • Gebruikt in plaats van brandhout
  • Geschikt voor gesloten kachels en speksteen kachels

De keuze van uw houtbriketten hangt dus voornamelijk af van het soort kachel dat u heeft. Beschikt u over een houtkachel? Kiest u dan voor RUF-briketten. Beschikt u over een gesloten of een speksteenkachel? Kiest u dan voor onze Pini-kay briketten. Wilt u een offerte opvragen? Dat kan, ga gelijk door naar onze contactpagina.