Pellets bewaren tips!

Heeft u de weersvooruitzichten voor de komende weken ook gezien? Het wordt de komende weken een stuk warmer dan normaal in deze periode van het jaar. Dit zal betekenen dat de uw pelletkachel met name overdag ook minder gebruikt zal worden. Wij kunnen ons goed voorstellen dat u zich afvraagt hoe u uw pellets goed kan bewaren. In dit nieuwsbericht leest u tips en trucs om je pellets het beste op te slaan.

Pellets droog opslaan

Om de kwaliteit van de pellets te behouden en te gaan voor de beste verbranding en het hoogste rendement is het belangrijk uw pellets droog op te slaan. Pellets bewaren kan het beste in een omgeving binnen die vrij is van schimmel en vocht. Daarnaast is het belangrijk om de pellets niet op een ondergrond van stenen of stand op te stapelen, maak bijvoorbeeld gebruik van een houten pallet.

Pellets buiten opslaan

Wij snappen natuurlijk dat u binnen niet altijd de plek heeft voor het opslaan van pellets. U kunt uw pellets gerust buiten opslaan als ze maar droog worden opgeborgen. Het is bij het buiten opslaan van pellets noodzakelijk dat de pellets droog en van de ondergrond worden opgeslagen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld een houten pallet te plaatsen onder de pellets.

Pellets afdekken

Als u er voor kiest om uw pellets buiten op te slaan raden wij het aan om uw pellets te beschermen tegen vogels en ongedierte. Wij adviseren u om uw pellets te beschermen door een stevig afdekzeil over uw opgeslagen pellets te leggen. Daarnaast raden wij aan om de hoeken dicht te tapen zodat vocht en schimmels geen kans hebben om de pellets te bereiken!

Levensduur pellets

Door bovenstaande tips toe te passen gaan uw pellets gemakkelijk een aantal jaar mee zonder kwaliteitsverlies. Door deze tips kunt u gerust een flinke voorraad pellets aanleggen zodat u kunt profiteren van kortingen en nooit zonder pellets zit!

Meer informatie pelletkorrels?

Wenst u meer informatie over het opslaan van pellets? Neem gerust contact met ons op via ons via ons contactformulier op onze contact pagina.